Opći uvjeti

Uvjeti korištenja web stranice nekretnine.mirjanamikulec.com

Osnovna pravila

Web stranica nekretnine.mirjanamikulec.com (dalje: Web stranica)  je u vlasništvu društva Domus nobilis d.o.o. sa sjedištem u  Zagrebu, Josipa Stadlera 76, OIB 95477203184, (dalje: Vlasnik web stranice ili Društvo).

U daljnjem tekstu pojašnjeni su uvjeti pod kojima se prikupljaju i koriste podaci koje ste, kao korisnik dostavili putem  e-maila ili obrasca.

Prikupljamo samo nužne, osnovne i podatke o kupcima/ korisnicima koji su propisani Zakonom (Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti).
Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svrha prikupljanja podataka

Svi dostavljeni podaci od korisnika smiju se koristiti za potrebe informiranja o ponudi nekretnina koje odgovaraju korisnikovim parametrima i informacijama o ostalim nekretninama iz ponude kao i ostalim aktivnostima  Vlasnika web stranice.

Korisnik je suglasan da mu se na periodičkoj bazi šalju informacije o aktivnostima i ponudi.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla, a sve u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Korisnici imaju mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost da se njihovi podaci uklone, ako to zatraže.

Ni u kojem slučaju podaci korisnika se neće dostavljati, niti razotkriti trećim osobama. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.
 

Prikupljanje informacije i njihova uporaba

 1. Vi kao korisnik osiguravate da su Vaši osobni/kontakt podaci (koji se primjenjuju u prodaji, kupnji, zakupu, najmu nekretnina i/ili pokretnine ostalim aktivnostima) kompletni i točni. Vi također garantirate da ste punoljetni i poslovno sposobni za korištenje ove Web stranice te da ste ovlašteni za oglašavanje, prodaju ili kupnju nekretnine ili pokretnine ili sklapanje drugog pravnog posla u odnosu na  nekretninu ili pokretnine zahtijevanje procjene nekretnine  koja je predmet oglasa.
   
 2. Vaši osobni podaci bit će korišteni samo radi dovođenja u vezu sa zainteresiranim kupcem/prodavateljem/iznajmljivačem/iznajmiteljem/zakupodavateljem/ zakupnikom te u svrhu sklapanja odgovarajućeg ugovora, a sve sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
   
 3. Vlasnik web stranice nekretnine.mirjanamikulec.com čini sve kako bi zaštitio privatnost svojih korisnika.
   
 4. Sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, korisnik koji je pravna osoba i koji želi objaviti ili naručiti oglas, dužan je navesti/dostaviti sljedeće podatke: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

  Prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti zabranjeno je objavljivati oglase ako naručitelj oglasa koji je pravna osoba ne dostavi navedene podatke. Predaja oglasa ne može se smatrati potpunom ukoliko korisnik (oglašivač, odnosno, naručitelj oglasa) prilikom predaje oglasa ne dostavi sve prethodno navedene identifikacijske podatke, stoga Web stranica nije dužna objaviti navedeni oglas.

   
 5. Vlasnik web stranice ima pravo, na temelju izričite privole prodavatelja, iznajmljivača ili zakupodavca (u daljnjem tekstu prodavatelj, iznajmljivač ili zakupodavac kratko nazvan: „Oglašivač“), upotrijebiti e-mail adresu Oglašivača , koju Oglašivač navodi kao svoj osobni podatak, u svrhu slanja obavijesti o novoj ponudi, o statusu predanog oglasa, kao i ostalim vrstama obavijesti vezanim uz oglas koji je Oglašivač predao ili uz samo oglašavanje.
   
 6. Ova web stranica može sadržavati linkove prema drugim stranicama. Za vrijeme posjeta drugim stranicama, Vi ste predmetom privatnih pravila i regulacije stranice na kojoj se nalazite. Vi prihvaćate na znanje da Vlasnik web stranice mirjanamikulec.com nije razvio tu drugu stranicu, te nema utjecaja na nju, i ne snosi odgovornost za sadržaj koji je ondje objavljen.
   
 7. Ako se ne slažete da budete ograničeni prethodnim člancima, mi Vam čvrsto savjetujemo da ne koristite stranice nekretnine.mirjanamikulec.com.

Zaštita autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva

 1. Prava koja se odnose na ovu web stranicu uključuju tekst, slike, format, baze podataka, i sve ostale (statičke, video i/ili animirane) materijale, zvukove, formate, software, nazive (uključujući i domenu) koji pripadaju Vlasniku web stranice i realizirani su od strane Vlasnika web stranice uz dozvolu pružatelja usluge i/ili Oglašivača. Za tekst, slike, statički, video ili animirani materijali, zvukove koji su dostavljena Vlasniku web stranice od strane Oglašivača za potrebe pružanja usluge posredovanja pri kupnji/prodaji/najmu/zakupu  i ostalim  aktivnostima, odgovoran je Oglašivač.
   
 2. Nije dozvoljena promjena, umnožavanje, distribuiranje, prodaja ni jednog dijela stranice ili softwarea ove web stranice osim bez izričite prethodne pisane suglasnosti Vlasnika web stranice.
   
 3. Korisnik je slobodan koristiti sadržaj web stranice za nekomercijalnu upotrebu. Nije dopušteno distribuiranje kopija ovih stranica ili omogućavanje njihove dostupnosti trećim osobama na bilo koji način, osim kopiranje sadržaja stranica i pretraživanje na osobnom računalu, i/ili printanje jedne kopije.
   
 4. Prihvaćanjem ovih Uvjeta, Oglašivači potvrđuju svoju  suglasnost da Vlasnik web stranice može bez ikakve daljnje dozvole ili privole oglase koje su Oglašivači objavili na stranicama nekretnine.mirjanamikulec.com koristiti, distribuirati i objaviti i na drugim partnerskim internet stranicama nekretnine.mirjanamikulec.com, kao što je www.indizajn.hr kao i na drugim internet stranicama te ostalim medijima za potrebe oglašavanja i promocije, uz poštivanje pravila o zaštiti osobnih podataka

Isključenje korisnika

Vlasnik web stranice zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe ovih stranica, onog korisnika koji na bilo koji način krši ova pravila i uvjete, ili na bilo koji drugi način usporava ili ometa rad stranice nekretnine.mirjanamikulec.com. Također zadržava pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere protiv takvih korisnika, te zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili gubitak.

Vlasnik web stranice zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe ovih stranica onog korisnika koji zloupotrebljava podatke objavljenje na ovim stranicama, ili na bilo koji način neovlašteno koristi stranice.

Gore navedeni postupci su pravno kažnjivi, te će u takvim slučajevima Vlasnik web stranice poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitio sebe, svoje Oglašivače i korisnike.

Odgovornost

Vlasnik web stranice se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog:

 • korištenja web stranice;
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice nekretnine.mirjanamikulec.com
 • informacija na stranici nekretnine.mirjanamikulec.com
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici nekretnine.mirjanamikulec.com
 • uporabe, nedostupnosti, nemogućnosti uporabe ili zlouporabe stranice nekretnine.mirjanamikulec.com
 • uklanjanja ili neobjavljivanja oglasa i sadržaja koji nisu u skladu s Uvjetima stranice nekretnine.mirjanamikulec.com

Vlasnik web stranice osobito ne daje nikakva jamstva niti odgovara za:

 1. točnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta u njima,
 2. sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga koje je Oglašivač oglasio putem ove web stranice, a koji nedostaci u oglasu nisu bili očiti
 3. ovlaštenje druge strane za zaključivanje sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka oglašivača
 4. da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku
 5. da će treća strana legalno koristiti ove stranice cijelo vrijeme.

Oglasi koji sadrže nelegalne i nesigurne proizvode će biti uklonjeni u najkraćem mogućem roku od saznanja za iste te će o njima Vlasnik web stranice obavijestiti nadležna tijela. Korisnici koji koriste ovu web stranicu za nelegalne svrhe će odmah po saznanju o takvom korištenju biti isključeni s web stranice te će o tome biti obaviještena nadležna tijela.

Vlasnik web stranice se ne može smatrati odgovornim vama ni trećim osobama za bilo kakvu štetu, gubitak ili ozljedu koji nastaju izravno ili posredno zbog vašega pristupa i vašeg korištenja ovih stranica ili stranica na koje vode linkovi s ove web stranice, odnosno zbog informacija na ovim stranicama, kao ni zbog postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na ovim stranicama, kao ni zbog vaše uporabe (ili nemogućnosti da rabite) bilo koje od ovih stranica. Nadalje, vlasnik web stranice ne može snositi nikakvu odgovornost u odnosu na Vas zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih na koje Vam može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se niti se neće tumačiti u smislu da predstavlja vezu s vlasnikom web stranice, niti da Vlasnik web stranice podupire takve stranice. Korisnik takvim stranicama pristupa na vlastiti rizik.

Sadržaj oglasa

 1. Svaki oglašivač je odgovoran za pružanje aktualnog, ispravnog, istinitog i cjelokupnog opisa ponuđenog proizvoda. Kod predavanja oglasa na stranici, oglašivač dodjeljuje vlasniku web stranice pravo da odašilje informacije koje se odnose na oglas.
   
 2. Strogo je zabranjeno predavanje oglasa na stranici na bilo koji drugi način od onog koji je istaknut od strane vlasnik web stranice.
   
 3. Mirjana Mikulec nekretnine ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima ponudila kvalitetnu uslugu. Radi toga zadržavamo pravo za brisanje svih onih oglasa koji ne zadovoljavaju taj kriterij. Mirjana Mikulec nekretnine  ima pravo urediti ili izmijeniti oglase bez najave, a to će se dogoditi u sljedećim okolnostima:
  • kada je oglas predan u krivu rubriku
  • kada je opis i/ili cijena u oglasu neispravna i/ili nepotpuna
  • kada oglašivač krši autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
  • kada se oglas pronađe u više od jedne kategorije ili se preda više od jednog puta
  • kada sadržaj jednog oglasa sadrži više proizvoda ili usluga
  • kada je oglas nepotpun i ne sadržava sve potrebne informacije
  • kada je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema vlasniku web stranice
  • kada je cilj oglasa promovirati poduzeće, direktno ili indirektno, bez da se plati za to
  • kada oglas sadržava link na web stranice i/ili HTML tagove
  • kada oglas sadržava kontakt informacije (telefon, e-mail adresa) unutar teksta ili naslova oglasa
  • kada oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja
 1. Vlasnik web stranice nije odgovoran za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv Oglašivača baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva.

Politika kolačića (cookies)

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.

Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ”zapamtit” će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

 • Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite
 • Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ”zabilježeni” u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Ima li na web stranici kolačića treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju. Ova stranica omogućuje:

 • Mjerenje posjećenosti

Stranica koristi Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/ 

Opći uvjeti 
Agencija kao posrednik ima najmanje jednu zaposlenu osobu agenta ili direktora društva koja je stručno osposobljena za posredovanje u prometu nekretnina, te ima položen stručni ispit iz članka 30. Zakona o posredovanju u prometu nekretninama.
Agent posredovanja u prometu nekretninama je fizička osoba koja je upisana u Imenik agenata posredovanja u prometu nekretninama i kao takva zaposlena kod Posrednika (u daljnjem tekstu: Agent).
Posredovanje u prometu nekretninama su radnje posrednika u prometu nekretninama koje se tiču povezivanja nalogodavca i treće osobe, te pregovora i priprema za sklapanje pravnih poslova kojih je predmet određena nekretnina, osobito pri kupnji, prodaji, zamjeni, najmu, zakupu, i dr.
Nalogodavac je fizička ili pravna osoba koja s Posrednikom u prometu nekretninama sklapa pisani ugovor o posredovanju (prodavatelj, kupac, zakupnik, zakupodavac, najmodavac, najmoprimac i drugi mogući sudionici u prometu nekretninama – u daljnjem tekstu: Nalogodavac).
Treća osoba je pravna ili fizička osoba koju posrednik u prometu nekretninama nastoji povezati s Nalogodavcem radi pregovora o sklapanju pravnih poslova kojima je predmet određena nekretnina (u daljnjem tekstu: Treća osoba).

Ponuda
Ponuda Posrednika temelji se na podacima zaprimljenim pisanim i/ili usmenim putem od vlasnika nekretnina koje se nude na prodaju, kupnju, zamjenu, u zakup ili najam, kao i na podacima sadržanim u pisanim ili usmenim nalozima Nalogodavca.
Posrednik nije odgovoran u slučaju pogreške u opisu ili cijeni nekretnine, te nije odgovoran u slučaju odustanka vlasnika nekretnine od posredovanog pravnog posla.

Ugovor o posredovanju u prometu nekretninama
Ugovorom o posredovanju u prometu nekretninama (u daljnjem tekstu: Ugovor) Posrednik se obvezuje da će nastojati naći i dovesti u vezu s Nalogodavcem Treću osobu radi pregovaranja i sklapanja pravnog posla o prijenosu ili osnivanju određenog prava na nekretnini, a Nalogodavac se obvezuje da će Posredniku isplatiti određenu posredničku naknadu (u daljnjem tekstu: Naknada) ako taj pravni posao bude sklopljen.
Ugovor se sklapa u pisanom obliku i na određeno vrijeme.
Ako ugovorne strane samim Ugovorom ne ugovore rok na koji sklapaju Ugovor, Ugovor je sklopljen na određeno vrijeme od 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora i može se sporazumom stranaka više puta produžiti.

Prestanak ugovora o posredovanju
Ugovor o posredovanju sklopljen na određeno vrijeme prestaje istekom roka na koji je sklopljen ako u tome roku nije sklopljen ugovor za koji je posredovano ili otkazom bilo koje od ugovornih strana.
Nalogodavac se obvezuje naknaditi Posredniku učinjene troškove za koje je izričito ugovoreno da ih Nalogodavac posebno plaća.
Ako u roku ne dužem od vremena trajanja sklopljenog Ugovora nakon prestanka tog Ugovora Nalogodavac sklopi pravni posao koji je pretežito posljedica Posrednikova djelovanja prije prestanka Ugovora o posredovanju, obvezuje se Posredniku platiti posredničku naknadu u cijelosti, osim ako Ugovorom nije drukčije ugovoreno.

Isključivo posredovanje
Ugovorom se Nalogodavac može obvezati da za posredovani pravni posao neće angažirati nijednog drugog posrednika (isključivo posredovanje), koja obveza mora biti izričito ugovorena.
Ako je za vrijeme trajanja Ugovora o isključivom posredovanju Nalogodavac sklopio mimo Posrednika pravni posao preko drugog posrednika, a za koji je isključivom Posredniku bio dan nalog za posredovanje, dužan je Posredniku platiti ugovorenu naknadu/kaznu kao i stvarne troškove učinjene tijekom posredovanja (ukoliko su troškovi izričito ugovoreni). 
Ukoliko je ugovorom o isključivom posredovanju ugovoreno Nalogodavac je dužan Posredniku platiti ugovornu naknadu/kaznu kao i stvarne troškove učinjene tijekom posredovanja i ukoliko samostalno sklopi pravni posao sa trećom osobom za vrijeme trajanja Ugovora.
Prilikom zaključivanja ugovora o isključivom posredovanju Posrednik je dužan posebno upozoriti Nalogodavca na značenje i pravne posljedice te klauzule.
Ugovor o isključivom posredovanju sklopljen na određeno vrijeme prestaje istekom roka na koji je sklopljen, ako u tome roku nije sklopljen ugovor za koji je posredovano ili otkazom bilo koje od ugovornih strana sukladno odredbama sklopljenog Ugovora o isključivom posredovanju.
Nalogodavac je dužan naknaditi Posredniku učinjene troškove za koje je inače bilo izričito ugovoreno da ih Nalogodavac posebno plaća.
Ako u roku ne dužem od vremena trajanja sklopljenog Ugovora o isključivom posredovanju nakon prestanka tog Ugovora Nalogodavac sklopi pravni posao koji je pretežito posljedica Posrednikova djelovanja prije prestanka Ugovora o isključivom posredovanju, dužan je posredniku platiti posredničku naknadu u cijelosti, osim ako Ugovorom nije drukčije ugovoreno.

Obveze Posrednika
Posrednik je obvezan prilikom posredovanja za sklapanje ugovora o kupoprodaji, ugovora o najmu ili ugovora o zakupu nekretnine obavljati osobito sljedeće:
Nastojati naći i dovesti u vezu s Nalogodavcem pravnu ili fizičku osobu radi sklapanja posredovanog posla.
Upoznati Nalogodavca s prosječnom tržišnom cijenom slične nekretnine.
Izvršiti uvid u isprave kojima se dokazuje vlasništvo ili drugo stvarno pravo na predmetnoj nekretnini i upozoriti Nalogodavca na:

 • očite nedostatke i moguće rizike u vezi sa neuređenim zemljišnoknjižnim stanjem nekretnine,
 • upisana stvarna prava ili druga prava trećih na nekretninu,
 • pravne posljedice neispunjavanja obveza prema trećoj strani,
 • nedostatke građevne i uporabne dozvole sukladno posebnom zakonu,
 • okolnosti i ograničenja u pravnom prometu nekretninama sukladno posebnim propisima.
Obaviti potrebne radnje radi predstavljanja (prezentacije) nekretnine na tržištu, oglasiti nekretninu na odgovarajući način, te izvršiti sve druge radnje dogovorene ugovorom o posredovanju u prometu nekretninama koje prelaze uobičajenu prezentaciju, a za što Posrednik ima pravo na posebne, unaprijed iskazane troškove.
Omogućiti pregled nekretnina.
Posredovati u pregovorima i nastojati da dođe do sklapanja ugovora, ako se na to posebno obvezao.
Čuvati osobne podatke Nalogodavca, te po pisanom nalogu Nalogodavca čuvati kao poslovnu tajnu podatke o nekretnini za koju posreduje ili u vezi s tom nekretninom ili s poslom za koji posreduje.
Ako je predmet sklapanja ugovora zemljište, provjeriti namjenu predmetnog zemljišta u skladu sa propisima o prostornom uređenju koji se odnose na to zemljište.
Obavijestiti Nalogodavca o svim okolnostima važnim za namjeravani posao koje su mu poznate ili mu moraju biti poznate.
Upoznati Nalogodavca s odredbama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma (NN 87/08).

Posrednik je dužan pažnjom urednog i savjesnog gospodarstvenika poduzimati radnje u smislu nastojanja iznalaženja i dovođenja u vezu s nalogodavcem osobe koja bi pregovarala o sklapanju kupoprodajnog ili inog ugovora koji ima za cilj prijenos i stjecanje prava vlasništva, kojim se ostvaruje interes nalogodavca.
Uz obvezu nalaženja osobe odnosno prilike za sklapanje ugovora, posrednik se, uz suradnju i obavijest nalogodavca, obvezuje posredovati u pregovorima, nastojati da se stranke dogovore i sklope ugovor na obostrano zadovoljstvo, obavještavati nalogodavca (prodavatelja/kupca) o okolnostima bitnim za zaključenje posla, pružiti pravnu potporu prilikom izrade pojedinih akata te dostaviti po zaključenju ugovora potrebnu dokumentaciju nadležnom Zk. odjelu Općinskog suda radi uknjižbe prava vlasništva.

Obveze Nalogodavca
Sklapanjem Ugovora o posredovanju s Posrednikom, Nalogodavac preuzima sljedeće obveze:
 • Obavijestiti Posrednika o svim okolnostima koje su važne za obavljanje posredovanja i predočiti točne podatke o nekretnini, te ako posjeduje, dati Posredniku na uvid lokacijsku, građevnu, odnosno uporabnu dozvolu za nekretninu koja je predmet ugovora, te dati na uvid Posredniku dokaze o ispunjavanju obveza prema trećoj strani.
 • Dati Posredniku na uvid isprave koje dokazuju njegovo vlasništvo na nekretnini,
  odnosno drugo stvarno pravo na nekretnini koja je predmet ugovora, te upozoriti
  posrednika na sve uknjižene i neuknjižene terete koji postoje na nekretnini.
 • Osigurati Posredniku i trećoj osobi zainteresiranoj za zaključivanje posredovanog posla razgledavanje nekretnine.
 • Obavijestiti Posrednika o svim bitnim podacima o traženoj nekretnini, što posebno uključuje opis nekretnine i cijenu.
 • Istodobno sa sklapanjem predugovora ili ugovora isplatiti Posredniku Naknadu.
 • Naknaditi Posredniku troškove učinjene tijekom posredovanja koji prelaze uobičajene troškove posredovanja.
 • Obavijestiti Posrednika pisanim putem o svim promjenama povezanim s poslom za koji je ovlastio posrednika, a posebno o promjenama povezanim s vlasništvom na nekretnini.
 • Nalogodavac će odgovarati za štetu, ako pri tome nije postupio u dobroj vjeri, te je dužan naknaditi sve troškove učinjene tijekom posredovanja, koji troškovi ne mogu biti veći od ugovorene naknade.
  Nalogodavac će odgovarati za štetu, ako je postupao prijevarno, ako je zatajio ili dao netočne podatke bitne za poslove posredovanja u cilju okončanja posredovanog posla.
 • Nakon što mu Posrednik proslijedi  valjanu ponudu za kupnju nekretnine, Nalogodavac je dužan u pisanoj formi bez odgode, a najdalje u roku od  48 sata od primitka obavijesti o prispjeloj ponudi, obavijestiti Posrednika o prihvatu ili odbijanju ponude.
 • Nalogodavac se obvezuje da će u slučaju Ugovora za otvoreno posredovanje, a ako on/ona ili bilo koja treća strana u ulozi Posrednika promovira nekretninu, svi oni obvezni su djelovati u skladu s obvezama koje ima Posrednik. U takvom slučaju oglašavana cijena ne smije biti niža od one koju je Posrednik istaknuo u svojim oglasima. U protivnom Posrednik ima pravo izjednačiti Cijenu u svojim oglasima s najnižom koju je istaknuo Nalogodavac i/ili treća strana, bez da o tome izričito obavijesti Nalogodavca, budući da se smatra da se Nalogodavac slaže s takvom cijenom.

Članak 8.
Posrednička naknada
Visina posredničke naknade određuje se ugovorom o posredovanju u postotku od postignute kupoprodajne cijene nekretnine, odnosno, u slučaju sklapanja ugovora o najmu ili zakupu, u visini mjesečne najamnine, odnosno zakupnine.
Ugovorena posrednička naknada obuhvaća izvršenje svih radnji Posrednika navedenih u točki 6. Općih uvjeta.

Na sve iznose naknada obračunava se porez na dodanu vrijednost.
Posrednik stječe pravo na Naknadu u cijelosti istodobno sa zaključenjem pravnog posla za koji je posredovao, pri čemu se zaključenjem pravnog posla smatra i sklapanje predugovora kojim su se Nalogodavac i Treća osoba obvezale sklopiti glavni ugovor o kupoprodaji, zamjeni, najmu, zakupu ili drugi ugovor u vezi s nekretninom koja je predmet posredovanja.
Nalogodavac je obvezan platiti Naknadu Posredniku, i kad je s Trećom osobom na koju mu je ukazao Posrednik, i s kojom ga je Posrednik doveo u vezu, zaključio pravni posao različit od onoga za koji se posredovalo, a kojim pravnim poslom se postiže ista svrha kao i s posredovanim pravnim poslom ili predmet kojeg je pravnog posla nekretnina koja je predmet posredovanja.

Smatra se da je Posrednik omogućio Nalogodavcu stupanje u vezu sa trećom osobom ako je:
 • neposredno odveo ili uputio Nalogodavca u razgledavanje predmetne nekretnine,
 • organizirao susret između Nalogodavca i Treće ugovorne osobe radi pregovaranja za sklapanje pravnog posla,
 • Nalogodavcu priopćio ime, broj telefona, telefaksa, e-mail adresu Treće osobe ovlaštene za sklapanje pravnog posla ili mu je priopćio točnu lokaciju tražene nekretnine.

Nakon prestanka Ugovora Posrednik ima pravo na Naknadu u roku ne dužem od vremena trajanja sklopljenog Ugovora i u slučajevima kada Nalogodavac sklopi s Trećom osobom pravni posao koji je pretežito posljedica Posrednikova djelovanja prije prestanka Ugovora.
Ukoliko Nalogodavac odustane tijekom zaključivanja posredovanog posla (nakon što mu je Posrednik dostavio prihvatljivu ponudu), dužan je Posredniku isplatiti iznos ugovorene Naknade.
Nalogodavac se obvezuje Posredniku isplatiti Naknadu i u slučaju da ugovor za posredovani pravni posao sa Nalogodavcem sklopi, odnosno kupoprodajnu cijenu, najamninu ili cijenu zakupa, isplati bilo koja fizička ili pravna osoba koja je povezana bilo bračno, izvanbračno ili rodbinski, bilo članski, bilo s organima upravljanja ili na bilo koji drugi način sa trećom osobom, kupcem, prodavateljem, najmodavcem, najmoprimcem, zakupodavcem ili zakupnikom, koju je Posrednik doveo u vezu s Nalogodavcem radi sklapanja kupoprodajnog ugovora ili radi bilo kojeg drugog posredovanog posla, bez obzira da li je ta povezana osoba sama sudjelovala u pregovorima oko sklapanja kupoprodajnog ugovora ili bilo kojeg drugog posredovanog posla.

Završne odredbe
Za sve što nije izričito utvrđeno ovim Općim uvjetima primjenjivat će se Zakon o posredovanju u prometu nekretnina, Zakon o obveznim odnosima, te ostali zakonski propisi.

CJENIK NAKNADA ZA POSREDOVANJE:
Posrednik uređuje posredničku proviziju Odlukom o načinu formiranja cijena, a koja se bazira na cjeniku objavljenom od strane Hrvatske gospodarske komore - Sektor za trgovinu.
KUPOPRODAJA
Najviša ukupna provizija 6 %
Najniža ukupna provizija 2 %
PRODAJA
Provizija za posredovanje prilikom prodaje nekretnine 1 – 3 %, ali ne manja od 7.500,00 kuna. 

KUPNJA
Provizija za posredovanje prilikom kupnje nekretnine 1 – 3 %, ali ne manja od 7.500,00 kuna. 
ZAMJENA
Prilikom zamjene nekretnine provizija se naplaćuje 1-3% od svake strane u zamjeni, a postotak se računa od vrijednosti nekretnine koju je svaka strana stekla zamjenom
ZAKUP I NAJAM
IZNAJMLJIVANJE I DAVANJE U ZAKUP – provizija od najmodavca i zakupodavca
jedna mjesečna najamnina/zakupnina
UNAJMLJIVANJE I ZAKUP – provizija od najmoprimca i zakupnika
jedna mjesečna najamnina/zakupnina
Na sve iznose naknada obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Završne odredbe

Vlasnik ove web stranice zadržava pravo promjena, modifikacija i dopuna uvjeta korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave.

Ovi Uvjeti korištenja web stranice primjenjuju se i vrijede od dana 29.5.2020.. godine.

Sve primjedbe uz članak 10. Zakona o zaštiti potrošača možete dostaviti u pisanom obliku na adresu sjedišta društva ili putem e-pošte slijedom niže navedenih podataka o društvu:

Domus nobilis d.o.o.

Adresa: Josipa Stadlera 76, 10 000 Zagreb

E-pošta: nekretnine@mmi.hr

Telefon: 00385 1 2301 330

Društvo je upisano u sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080574255, OIB 95477203184,

Temeljni kapital iznosi 20.000,00 kuna i uplaćen je u cijelosti.

 

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja ovih Uvjeta, stvarno je nadležan sud u Zagrebu