18.11.2020

Kupujete stan? Ovo je lista bitnih kriterija iza idealnu nekretninu

Svatko od nas ima svoje želje kada je u pitanju vlastiti dom.  Lista kriterija važna je kada krenemo u odabir nove nekretnine.

Prije nego li krenete u potragu, napravite listu važnih elemenata koje nekretnina mora zadovoljiti, te svakako razmislite o sljedećim pitanjima:

  1. Koja lokacija vam je zanimljiva?

Svakako razmislite koliko su vam udaljene važne lokacije poput trgovine, vrtića, škole, kao i koliko je vaš potencijalni dom udaljen od posla.

  1. Koliko vam kvadrata zaista treba?

Treba li vam samo jedna soba, dvije ili više? To ovisi o više faktora. Koliko članova ima vaša obitelj, treba li vam gostinjska soba, radite li iz ureda ili od kuće? Tek nakon što ste dobili odgovore na ta pitanja i uzeli u obzir budžet, možete definirati optimalnu kvadraturu. 

  1. Jeste li spremni na radove u interijeru ako će biti potrebni?

Razmislite i o tome ima li novi potencijalni dom mogućnost nadogradnje – ako će vam to biti potrebno u budućnosti. Dobro je imati više opcija.

  1. Namješteno ili nenamješteno?

Kada ste u potrazi za novom nekretninom, razmislite i želite li namješten ili nenamješten prostor. Ako iznajmljujete, svakako će vam dobro doći već uređen prostor.

  1. Balkon, terasa ili dvorište?

Prostor na otvorenom postao je važan dio naše svakodnevice, tako da svakako razmislite i o toj mogućnosti kad ste već u potrazi.

Kada odredite svoje želje, kao i budžet s kojim raspolažete bit će lakše pronaći idealnu nekretninu. Kupnja kuće ili stana većini je kupaca najveća financijska investicija u životu, stoga je prije donošenja odluke o kupnji potrebno dobro razmisliti i informirati se – za sva ostala pitanja obratite se stručnjacima za nekretnine na mail nekretnine@mmi.hr