Lokacija:
Varaždin Breg, Gornji Kneginec
Površina:
11.000 m2
ID Kod:
772
Cijena:
210.000€
Transakcija:
Za prodaju
Lokacija:
Varaždin Breg, Gornji Kneginec
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
210.000€
Površina:
11.000 m2
Prodaje se zemljište od cca 11.000 m2 u Varaždin Bregu.
Odlična lokacija, blizina Varaždinskih Toplica.
Na zemljištu se nalaze 2 manje kuće od cca 50 m2 ( gospodarske zgrade), vinograd, voćnjak, šuma.
Planirana je bila izgradnja kompleksa mobilnih montažnih kućica u turističke svrhe.
Projekt sa dokumentacijom postoji pa novi vlasnik ako želi može preuzeti projekt. Također je moguća kupnja i okolnih parcela te se time dobiva zbilja veliko imanje.
Fotografije pokazuju 3D vizualizaciju projekta sa mobilnim montažnim kućicama.

Opis projekta:
Predmetne katastarske čestice na kojima se planira postaviti mobilne montažne kućice nalaze se djelomično u neizgrađenom dijelu građevinskog područja - planirano za daljnji razvoj a omeđeni zonom gospodarske šume Š1. Na gornjem dijelu parcela nalaze se postojeći objekti osnovne namjene gdje bi se ispod njih na padini prema sjeveru postavljale mobilne montažne kućice s pogledom na zonu gospodarskih šuma.
Ovim idejnim rješenjem obuhvaćene su dvije vrste mobilne kučice TIP A (8 komada) i TIP B (8 komada) sa međusobnim razmakom cca 7,5m – 10,0m, te odmaknute od susjednih k.č. minimalno 3m.
Mobilne montažne kučice orijentirane su prema sjevernoj strani, s pogledom na rasprostranjenu šumu – kuće za odmor.
Pristup je omogućen lokalnom cestom na vrhu brijega na visinskoj koti cca 265,89 mnv, gdje će se organizirati parking u sklopu dva postojeća objekta iza kojih će se na padini prema sjeveru postaviti 16 mobilnih montažnih kučica.
Svaka kućica max do 30m2, tlocrtnih dimenzija 7,50m x 4,00m sa izbačajem terase na tlu s pogledom na sjever - šuma.
Koncept prostora interijera organiziran je u funkciji master spavaće sobe, sa centralnim prostorom spavaće sobe s pogledom na šumu, povezanim ulaznim dijelom sa kupaonicom, dok u ulaznom dijelu može se prema potrebi organizirati mini kuhinje, ali preduvjet je da se isključivo objekti koriste kao sobe za spavanje i odmor dok bi se hrana konzumirala u obližnjim restoranima ili postojećim čvrstim objektima na vrhu brežuljka.
Svaka mobilna kučica bočno uz zatvoreni volumen imala bi terasu na tlu sa vanjskim manjim jacuzzijem.
Predmetna građevina će se spajati na mrežu odvodnje prema dobivenim uvjetima priključenja, na zajedničku septičku jamu, biološki pročistač ili posebnu jamu po jedinici.
Svaka stambena jedinica ima jedan sanitarni prostor sa wc-om, tuš i umivaonik, dok će se naknadno odlučiti dali se ide na mini kuhinje ili ne.
Nove građevine se neće spajati na plinski priključak. Grijanje, hlađenje i priprema tople vode osigurati će se preko sustava instalacije Dizalice topline.

(Zakon o građenju još uvijek nije uvrstio mobilne kućice kao zasebnu kategoriju. Jedino je definiran zakon za jednostavne objekte za koje nije potreba građevinska dozvola.
Mobilne kućice su za sada objekti koji se slobodno mogu postaviti unutar kampa koji ima osiguranu struju, vodu, kanalizaciju i definirane parcele.
Druga mogućnost je OPG koje ima vlastitu parcelu odnosno uvjete, koje daje nadležna lokalna uprava a vezano za postojeći prostorni plan na tom području.
U slučaju u kojem se mobilna kućica (npr. na podvozju s kotačima) trajno postavlja na određeno mjesto, ista predstavlja građevinu pa je za njezino postavljanje, tj. građenje potrebno izdati građevinsku dozvolu sukladno Zakonu o gradnji… neovisno o području (unutar ili izvan kampa) na kojem se iste postavljaju tj. grade. Navedeno se dakako ne odnosi na slučajeve u kojima se mobilni objekt postavlja u kampu na određeno vrijeme, tj. na prostoru koji je namijenjen privremenom postavljanju takvih i sličnih sklopova.).

Agencijska provizija naplaćuje se 2% + PDV.
 

Domus nobilis d.o.o. Adresa: Josipa Stadlera 76, 10 000 Zagreb E-pošta: nekretnine@mmi.hr Telefon: 00385 1 2301 330 | Društvo je upisano u sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080574255, OIB 95477203184 | Temeljni kapital iznosi 20.000,00 kuna i uplaćen je u cijelosti. | Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja ovih Uvjeta, stvarno je nadležan sud u Zagrebu.

Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.