15.10.2020

Važnost prvog dojma: U što vrijedi investirati u svojem domu

Dok na nekim detaljima svoga doma slobodno možete uštedjeti, na druge se pak isplati potrošiti malo više. U nastavku donosimo pet elemenata interijera u koje svakako vrijedi investirati.

1. PODNE OBLOGE

Bilo da je riječ o keramičkim oblogama ili pak parketu za dnevni boravak i spavaće sobe, podna obloga je trajni dio vašeg doma koji vjerojatno nećete mijenjati tako skoro, stoga je u redu posegnuti dublje u džep.

2. TEPIH

Također, dobar tepih potrajat će godinama, čak i desetljećima, a patina koju s vremenom skupi samo mu daje na šarmu i ljepoti. Najisplativiji i najkvalitetniji su svakako oni od prirodnih materijala poput svile ili vune, no njihova trajnost i osjećaj pod nogama definitivno opravdavaju katkad paprenu cijenu na etiketi.

3. SJEDEĆA GARNITURA / TROSJED ILI SOFA

Trosjed  nije nimalo jeftin i imamo niz očekivanja koja mora zadovoljiti, od materijala, boje pa do kvalitete i trajnosti. Ne zanosite se isključivo izgledom sofe ili trosjeda – ako nije udobna, nemojte je kupiti, neće s vremenom postati udobnija.

4. KREVET I MADRAC

Madrac je vjerojatno i najvažniji element spavaće sobe – ako nije udoban, nećete se buditi svježi, odmorni i spremni za novi dan, ma koliko pažnje posvetiti dekoru sobe ili pomnom planiranju rasvjete.

5. RASVJETA

A da bez dobre rasvjete nema lijepog interijera već zasigurno znate, dok su kraljice među njima definitivno visilice i podne lampe. One stvaraju neponovljivu atmosferu u prostoru, daju prostoru stilsku notu i često su točka na i dekora i karaktera prostorije.