15.10.2020

Važnost prvog dojma: U što vrijedi investirati u svojem domu

Dok na nekim detaljima svoga doma slobodno možete uštedjeti, na druge se pak isplati potrošiti malo više. U nastavku donosimo pet elemenata interijera u koje svakako vrijedi investirati.

1. PODNE OBLOGE

Bilo da je riječ o keramičkim oblogama ili pak parketu za dnevni boravak i spavaće sobe, podna obloga je trajni dio vašeg doma koji vjerojatno nećete mijenjati tako skoro, stoga je u redu posegnuti dublje u džep.

2. TEPIH

Također, dobar tepih potrajat će godinama, čak i desetljećima, a patina koju s vremenom skupi samo mu daje na šarmu i ljepoti. Najisplativiji i najkvalitetniji su svakako oni od prirodnih materijala poput svile ili vune, no njihova trajnost i osjećaj pod nogama definitivno opravdavaju katkad paprenu cijenu na etiketi.

3. SJEDEĆA GARNITURA / TROSJED ILI SOFA

Trosjed  nije nimalo jeftin i imamo niz očekivanja koja mora zadovoljiti, od materijala, boje pa do kvalitete i trajnosti. Ne zanosite se isključivo izgledom sofe ili trosjeda – ako nije udobna, nemojte je kupiti, neće s vremenom postati udobnija.

4. KREVET I MADRAC

Madrac je vjerojatno i najvažniji element spavaće sobe – ako nije udoban, nećete se buditi svježi, odmorni i spremni za novi dan, ma koliko pažnje posvetiti dekoru sobe ili pomnom planiranju rasvjete.

5. RASVJETA

Da bez dobre rasvjete nema lijepog interijera već zasigurno znate, dok su kraljice među njima definitivno visilice i podne lampe. One stvaraju neponovljivu atmosferu u prostoru, daju prostoru stilsku notu i često su točka na i dekora i karaktera prostorije.